Blog #3 – Gezond eten doe je met deze zes tips

Zo makkelijk is het!
Zes tips om gezonder te eten.


1. Eet gevarieerd

Er bestaat geen wonderproduct waar alle vitaminen en mineralen inzitten. Gezond eten betekent dus variëren. Varieer zodat je alle essentiële voedingstoffen binnen krijgt! Wissel je avondeten af met vis, vlees of peulvruchten. Kies voor verschillende soorten beleg en natuurlijk ook een belangrijke: Voldoende groente en fruit. Dit betekent 2 stuks fruit en minimaal 200 gram groente, ze zijn er in alle kleuren van de regenboog!


2. Eet regelmatig

Gezond eten is regelmatig eten, hiermee voorkom je een ‘snack-attack’ of een hongergevoel. Op deze manier raakt je lichaam ook niet in de spaarstand. Eet drie hoofdmaaltijden per dag, dus je ontbijt, lunch en avondeten en pak daarnaast nog twee of drie keer iets kleins tussendoor. Zorg dat je tussendoortjes ook gezond zijn door bijvoorbeeld een stuk fruit te pakken of een schaaltje yoghurt.


3. Lees de etiketten

Het aanbod in de supermarkt is enorm. De ene muesli is de andere niet en dat geldt voor veel meer producten. Lees daarom altijd goed de etiketten. Let hierbij onder andere op de vetten. Onverzadigde vetten zijn Oké en Verzadigde vetten zijn Verkeerd. Transvet is ook een vet waar je niet te veel van mag hebben. Let daarnaast op het aantal suikers en het zoutgehalte.


4. Gezond eten doe je samen

Wanneer je samen besluit om gezonder te gaan eten, heb je steun aan elkaar. Zo kom je minder snel in de verleiding om bijvoorbeeld die ene zak chips open te gaan trekken die je partner in huis gehaald heeft. Ook kun je samen kijken hoe je een gezonde maaltijd op tafel zet. Heb je kinderen, laat hen dan elke week mee kiezen wat zij voor gezonds willen eten.


5. Schrap je favoriete eten niet

Is je favoriete eten erg vetrijk of suikerrijk, schrap het dan niet! Als je dol bent op chocola, friet of pizza, zeg dan niet tegen jezelf dat je dit nooit meer mag eten. De verleiding blijft bestaan. Beter maak je met je zelf afspraken wanneer je het een keer wel mag eten. Geniet er dan ook van! Let natuurlijk wel op de grootte van de portie en blijf het als uitzonderingsproduct zien, zodat je normale dagelijkse voeding wel gezond blijft.


6. Drink voldoende

Gezond eten is één ding, maar hoe zit het met drinken? Drink minimaal 1,5 liter per dag en dan met name producten die in de schijf van vijf staan. Dit zijn producten zoals water en thee zonder suiker uiteraard en met mate koffie. Een tip is om elke dag een grote fles water mee te nemen naar je werk, en dat deze op het einde van de dag leeg is. Zo kun je goed bijhouden of je voldoende drinkt. Drink bij uitzondering frisdrank, vanwege het aantal kcal en het aantasten van het tandglazuur.

Contact

2 gedachten over “Blog #3 – Gezond eten doe je met deze zes tips”

  1. Goed bezig Cynthia. Eigenlijk is het allemaal wel bekend wat er staat, maar soms nodig om eraan herinnerd te worden, alleen het regelmatig eten blijft lastig bij een onregelmatig leven, maar ik doe mijn best.
    Groetjes,
    Eric

    1. Ha Eric, Dank voor je berichtje! Regelmatig eten kan inderdaad lastig zijn met een onregelmatig leven. Probeer je te houden, mits mogelijk, aan de drie hoofdmaaltijden met 2 of 3 tussendoortjes. Dit kan op de ene dag eerder of later zijn. Mocht ik je ergens bij kunnen helpen dan hoor ik het graag! Groetjes, Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *