Een overzicht van
wat wij voor je kunnen betekenen

Stepforward is jouw onafhankelijke partner op het gebied van verontreinigde locaties. Ons doel is om vervuilde plekken in Nederland weer een zinvolle betekenis te geven en deze terreinen nieuw leven in te blazen. Stepforward wil juist in deze complexe situaties een beweging creëren, zodat er daadwerkelijk een stap vooruit kan worden gezet.

Diensten
Je kunt bij ons terecht voor advies, begeleiding, overname & ontwikkeling. Daarnaast fungeren wij als kennisbank op het gebied van bodemproblematiek en zijn we gespecialiseerd in subsidie aanvragen met betrekking tot bodemverontreiniging. Verontreinigde locaties vragen om een specifieke en integrale aanpak. Wij treden dan ook op als verbindende factor. Ons doel is van een negatieve situatie een positieve te maken. Voor alle betrokkenen. Wanneer je iets verder kijkt, zie je namelijk dat verontreinigde locaties juist enorm vele potentie hebben!

Wat kunnen wij voor je betekenen:

Advies
Wanneer je te maken hebt met bodemverontreiniging, komen er veel zaken op je af. Je weet niet waar te beginnen, het kost veel tijd en er zijn verschillende partijen betrokken. Al snel zie je dan door de bomen het bos niet meer of weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om grip te krijgen. Wij helpen je een helder en duidelijk beeld van de situatie te krijgen, zodat je de juiste keuzes kunt maken. 

Begeleiding 
Wij begeleiden projecten van A tot Z, vaak in samenwerking met onze partners. Een integrale aanpak is belangrijk, zeker bij complexe verontreinigingen. Stepforward fungeert dan ook als 'spin in het web'. Wij zorgen ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en zijn aanjager in het traject zodat er (eindelijk) weer beweging in komt. Een essentiële rol in het laten slagen van een project!

Overname & ontwikkeling
Naast advies en begeleiding neemt Stepforward locaties risicodragend (dus inclusief saneringsverplichting) over. Hierdoor wordt de locatie weer financierbaar voor banken, wat voor veel partijen noodzakelijk is. Vaak maken wij de locatie bouwrijp (ontwikkelbaar), waarna de locatie overgenomen wordt. In sommige gevallen pakken wij zelfs de gehele projectontwikkeling op. Ook kunnen wij de saneringsbeschikking op onze naam zetten, voor vaste bedragen de sanering begeleiden of de gehele locatie bouwrijp opleveren op afkoop. Zo hebben toekomstige eigenaren hier geen omkijken meer naar en worden risico's vermeden!

Meer weten over Stepforward of heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord! 

Neem contact met ons op