Nieuwbouw op voormalig fabrieksterrein Gouda

Projectdatum
25-01-2018
Categorie
Overname & ontwikkeling
Terug

Nieuwbouw op voormalig fabrieksterrein Gouda

Het oude fabrieksterrein aan de Fluwelensingel in Gouda ondergaat de komende jaren een grote transformatie. Op de plek waar voorheen onder meer duizenden fietszitjes zijn vervaardigd, wordt een kleinschalig nieuwbouwproject met een hoogwaardig en duurzaam karakter gerealiseerd. Afgelopen donderdag 25 januari 2018 hebben wethouder Tetteroo namens de gemeente Gouda en Fluwelensingel Gouda BV, een handtekening gezet onder de koopovereenkomst van het betreffende perceel.

Op de locatie aan de rand van het historische centrum, waar de voormalige Goudse IJzerwaren (nu kringloopwinkel) en metaalwarenfabriek Melkert zijn gevestigd, worden 26 woningen gebouwd. Alle woningen zullen beschikken over een eigen parkeerplaats en ruime tuin. De wijk wordt divers opgezet met verschillende woningtypen en oppervlaktes, waardoor het geheel een intieme en speelse uitstraling krijgt. Ook aan de kinderen is gedacht, want een speeltuintje is niet vergeten.

Kwaliteitsimpuls voor de buurt 
Voordat de herontwikkeling kan plaatsvinden, wordt de locatie grondig gesaneerd. Fluwelensingel Gouda BV, dat een 100% dochter is van moederbedrijf Stepforward BV, noemt het dan ook een kwaliteitsimpuls voor de buurt. Stefan Wemmenhove, directeur van Stepforward, legt uit: “Door het terrein te saneren en hier een prachtige woonwijk te ontwikkelen, krijgt Gouda een schoon stukje stad met een duurzame toekomst terug. Het moet een plek worden waar zowel bewoners als de omgeving trots op zijn.”

In gesprek met de buurt 
Stepforward heeft de handen ineengeslagen met projectontwikkelaar HD Groep uit Rotterdam voor de ontwikkeling van het plan. Gezamenlijk zullen zij de komende periode allereerst met de buurt in gesprek gaan. Daarnaast moet het bestemmingsplan gewijzigd worden en het huidige verkavelingsplan verder worden ontwikkeld. De start verkoop van het project zal vermoedelijk in 2019/2020 plaatsvinden.